ALD

Information om racen Australsk labradoodle

Den Australske Labradoodle er oprindelig en blandingshund skabt i Australien i 1980, hvor man søgte en allergivenlig servicehund. Flere racer kom ind i avlslinjerne, for at finde den bedste og sundeste sammensætning. De anvendte labrador, puddel og cockerspaniel. Da den oprindelig er en blandingshund betyder det at den ikke er godkendt i DKK eller registreret i FCI. Avlsarbejdet med ALD er seriøst og der er avlsrestriktioner for racen på verdensplan. Det vigtigste mål for os opdrættere af racen er, at der avles på friske og sunde hunde, mentalt og fysisk. Det er ikke udseendet som er i fokus som ved så mange andre racers opdræt, med udstilling for øje. Racen skal opdrættes efter de internationale racestandarder. Det er årsagen til at vi sælger hvalpene med krav om neutralisering, for at beskytte avlsarbejdet og fortsat kunne sikre den høje kvalitet af hund når man vælger en ALD.

En ALD er kvadratisk i form, har runde øjne der sidder lige frem i ansigtet, en luftig pels helt uden underuld. 

ALD er en kærlig, loyal, intuitiv, legesyg, træningsvillig hund som knytter sig til sine mennesker og trives med sine mennesker. En ALD vil have det bedst sammen med sin familie og trives ikke med for meget tid alene i løbet af dagen. ALD er en fantastisk servicehund til mennesker med særlige behov, da de har en unik evne til at mærke ind i det menneske, det er sammen med. 

Mange mennesker med pelsdyrsallergi kan tåle ALD hunde og vi tager altid imod besøg for at tjekke for udslag. Vi har sendt flere hvalpe afsted til familier som ingen symptomer mærker. Vores hunde har en wavy fleece pels med store bløde krøller. Der er en del pelspleje med en ALD og hvalpen skal redes 3-4 gange ugentligt med kam, en børste vil som oftest ikke fange små knuder i pelsen, som kan sætte sig til store filtre der så skal klippes af. En ALD skal klippes ca 4 gange årligt, det kan gøres selv eller i salon. En ALD kan bades så ofte man vil og så anvendes shampoo og balsam særskilt. 

ALD fås i 3 størrelser. 

Standard: 51-55 cm høje og vejer mellem 18-24 kilo

Medium: 43-50 cm høje og vejer mellem 14-18kg

Miniature: 35-40 cm høje og vejer mellem 7-12 kg

Vores hunde og deres linjer før dem er alle testede og udvalgt efter mentalitet. Vi bedømmer vores hunde nøje efter når vi vælger hvilke vi skal avle på. Vores hunde bliver røntgenfotograferede, undersøgt knæ og led, bliver øjenlyst, er testede for 14 forskellige sygdomme og får lavet en DNA profil. Vores hunde er fri fra hofteledsdysplasi og uden anmærkninger på alle fysiske test. En DNA profil viser om hunden er uden gener der kan bære på sygdomme. Sunde avlshunde skaber sunde hvalpe. Sygdoms og DNA test er meget omkostningsfuldt og foregår med analyse på et certificeret laboratorium i Holland. 

Derudover så ser vi alle avlshunde an på sind og mentalitet og udvælger nøje inden vi parrer og laver hvalpekuld. Vi har flere aspiranter vi tager fra og først som voksne tager vi stilling til om hundene skal bruges i opdrættet. Vi har altid hundens velbefindende for øje og selvom vi har haft store udgifter i forbindelse med godkendelse af en avlstæve vil vi altid kun bruge hende til avl hvis hun selv nyder processen og at være mor. Hvis en tæve ikke nyder sit hvalpekuld eller passer det på en positiv og god måde, vil vi aldrig bruge hende igen, selvom det koster opdrættet en økonomisk pris. 

Hos os er det en stærk værdi og styrke at alle hundene er her for en større årsag en at producere hvalpe og skabe økonomisk profit.